返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
+ w4 F9 D0 [( H% aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
tvb now,tvbnow,bttvb; `8 L6 p  `( f7 g6 s# A1 d

& O- W6 n* J9 j+ Jtvb now,tvbnow,bttvb呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)www2.tvboxnow.com7 c* g$ C, w5 M& g& c# L

; n( Q" G1 X' x/ C3 q' K/ Ftvb now,tvbnow,bttvb今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
4 \) Y2 K* H/ n: I「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利www2.tvboxnow.com% D; `$ I( S/ L* L2 J) {! [

0 R: `+ L- V, e1 n/ Jtvb now,tvbnow,bttvb之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  x  ^4 \: u& k4 y

. W; l* P8 ]; V8 d$ U公仔箱論壇呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)公仔箱論壇, a2 |2 g/ m. z0 U9 \$ ]# r

8 _- T8 t. K: X0 R  s& `今晚恰巧8點幾 ...
0 {) [; Z' v* E0 s0 w" Z! O3 @www2.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
4 t5 d2 H2 w" z  S+ `: h  g; v) c) @1 ]% F- w; m
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
0 k6 U$ n$ I$ g( e- ltvb now,tvbnow,bttvb' y* \4 M8 U7 A3 Y' @( n2 g. J3 t
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 J$ y. _. d9 ^& f+ H, w3 J9 [
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
0 {2 q" I# D: p) S5 u3 t8 utvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
公仔箱論壇" p0 p* H6 B% x
% Y) n% l) @& J2 ~6 [7 g6 J. a: }
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
+ m) f' }) Y0 t! z5 n% a; n% f7 w4 \2 e9 E/ I1 q& d
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& C- \1 T9 S* ~& L9 `7 m
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
& w. e5 v. b9 v7 P1 ?1 }
0 Z/ [  f0 f2 V7 @( o) R公仔箱論壇學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
+ x6 {6 ?4 N9 U! z* w; P其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
, H2 J2 {/ K& L+ z7 S2 W7 L( y
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)www2.tvboxnow.com- Y5 ]; ]1 V, [* }# b
公仔箱論壇1 a9 H) S1 x( Z% M9 _
今晚恰巧8點幾 ...公仔箱論壇6 q2 j9 [. ]/ s/ n' H6 G
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
7 [3 M# D- z( X0 X0 X5 k6 S' }) v8 n6 Y! T
1 f4 S! V4 }, ^2 `3 Y: {  x$ v8 Y
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
9 D7 C2 j& i' E6 g. l同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~   }; Z1 O7 y/ e% Y
第二集就慢慢開始可以適應啦~
! t6 s9 X' |2 _. A7 k% @. M公仔箱論壇期待今晚呢一集~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ r2 Z  R) T* e
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb& P: _$ f! I4 f) Z

* w* }$ H; d: I1 F( ]( W# o7 tzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 www2.tvboxnow.com9 z! V. c& k3 \8 \3 f; z+ ?1 h: P
公仔箱論壇% t9 ~. A. u- a" C; j" Y% a
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! 公仔箱論壇& k: z; g3 m3 I/ q" Y
7 h9 |$ Z3 x; k  N2 ~
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? 公仔箱論壇/ I- c- A; g( Q
: C$ H% U  f+ Z9 H
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!tvb now,tvbnow,bttvb4 O% V5 j4 d& j1 ?! O9 P
tvb now,tvbnow,bttvb! J% h, U* C$ ^' Z5 f! o
雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
+ t9 R/ Y; y2 d* Ptycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
1 d* X; F$ t1 {& U& x6 d& e5 K3 Swww2.tvboxnow.com
( ]) r5 A# H+ s2 q: ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
& d- T3 O$ W) h4 w0 y7 ]' l

! @  m8 ^$ n9 }9 d我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,
2 Q$ J* j8 H- U! f+ @其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
$ w' j- s4 k: z* UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我覺得嘉琪今次都做得幾好www2.tvboxnow.com7 |" |% I6 ^. g' I, k2 a
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
' w- l0 N: j& E+ jwww2.tvboxnow.com佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
5 G# S" H# g) D* S, p. G/ mtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 h; J$ e+ C2 c* k0 f2 |8 I
www2.tvboxnow.com% i" S; ~. o1 I
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
2 C! f* @1 F# S' w. `mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
  T/ d& R% l+ X" U$ X& |www2.tvboxnow.com對!
3 o. l- V* L' H0 ~! L% ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。) V. T+ _9 S; `$ {6 D' p, q
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
www2.tvboxnow.com+ e- J" |$ s; E7 H
除左關禮傑做得好好之外,+ d9 o; P$ W) ^% P5 d; {
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好公仔箱論壇$ x* _0 M* L: b0 U$ a/ H
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
7 P  [' E% E9 R& O: D0 u嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。& R+ J, g6 W8 V7 r. h

5 D! n) C# v5 R. T呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
) L/ s3 ~7 Z' w: B& swww2.tvboxnow.com公仔箱論壇9 h. Z6 d2 v2 D. U. U1 ]9 W6 B
" L9 v# z. H3 w* q2 |( [" p; N

$ n* O0 a& o2 E; X8 i2 Atvb now,tvbnow,bttvb
本帖最後由 hello12324 於 2014-4-5 03:35 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) R  h+ k4 |, z7 Y7 I0 s9 j# D
公仔箱論壇2 D+ i8 N' U1 M) ?& b, O% b6 ~* N
9 W/ p& Z3 r, _7 i嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。  O( L0 d" g8 I# j6 j) t4 q
tvb now,tvbnow,bttvb9 P6 Y+ i- ~5 \# K
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
! b( Y% Q$ m$ W4 D" N2713145
# {: H( A6 s" m8 m( \1 Y tvb now,tvbnow,bttvb& _8 H7 F) ]# Q; L$ E- I5 G

4 w, Z5 S9 j$ U/ @$ u& l* t公仔箱論壇 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ N& Y% {6 D- m( w% w! y! o: g
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
www2.tvboxnow.com4 D1 X! s- m. _. X+ S) E4 h
都係講事實o者~~
8 t+ w& r- V) w% B" ~2 b' Gwww2.tvboxnow.com我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
# S+ t: F3 }0 y! Jtvb now,tvbnow,bttvb. H: d- X" W8 f* G+ U3 Y
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
% S. b( q6 P0 e2 h公仔箱論壇]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數