返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...公仔箱論壇& t6 E% B3 |: ~& l6 G; H6 L- V
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
3 y! F; _+ ^8 A0 B) }2 |" e" _www2.tvboxnow.com公仔箱論壇! C9 e4 [  T2 \9 V' ^- l. J
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
& b% u+ q; \4 m  u; i$ e0 B2 p6 M9 qtvb now,tvbnow,bttvb又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。
6 P! y2 Y5 A- b. H4 E  v5 Y8 e( [+ B4 T$ h

) L, G: w4 d' V2 }8 g' l公仔箱論壇大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) i/ H. Y) C! l& K
大佬,你好醒呀。
" A, M( _8 o0 r# U' _* Y4 Q$ pwww2.tvboxnow.com大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D& ?8 Q8 a) A2 ?8 l2 |% d* j
mnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
" W# |' R0 N4 s  P9 i- f2 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, q2 C# K' j9 `$ o你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...& ]4 Z6 Y& n# t0 \
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
. n7 s! d  @) R  P- G" `3 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb0 i/ i& j/ Z) N8 g4 k
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉!
) Z9 i4 @# Z! j/ Z+ w' T* H公仔箱論壇www2.tvboxnow.com2 q. X4 H9 r- e# v; U7 b& S
呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
& B! S4 H+ \0 D- o$ e公仔箱論壇
/ j( t$ y# t! g我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
; O& ~2 B7 m- b, Y' ]公仔箱論壇又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...
9 x! W) t" @" n* m  A2 ywww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
( r- j% a6 `; O( d( qwww2.tvboxnow.com
0 Z7 O* c' R+ `8 t& D: R/ L# jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
( F1 a2 u1 W! cwww2.tvboxnow.com$ s( N+ L' M/ g# F4 }! O4 N5 W
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?1 n' ~1 S7 T: E# \: x. }' N) e
大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
公仔箱論壇! ~: v% W3 E0 [% H  U
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~3 Q( j+ M) j' W9 D5 T" V& D; G
ICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
) n: W1 g, t8 s公仔箱論壇係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
; o# A( ?+ h5 q# h# M4 b. M公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
/ M" q8 [. B7 L1 [% f% ?) |tvb now,tvbnow,bttvb係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D( T4 {3 K: j7 i* |8 p* s5 k5 [. B
mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% B0 e: p6 I. I( _, @/ C
www2.tvboxnow.com9 X# z$ ^* ?  V- ]- n+ z
我都係呀... .... 唔知點解???
0 G7 ]5 ?# a4 A. kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 A$ A+ e' a  D! I) b+ S, c
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...
7 \7 C+ `! m+ m公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
* ]8 T# A. q4 e: n
' A7 ~% q' e* x2 s5 o8 ]公仔箱論壇咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到tvb now,tvbnow,bttvb5 J3 v, ]  @+ g5 \
hello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
公仔箱論壇3 c  j& G- s5 d
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
  O0 H3 L: d) \
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...
5 E! y* Y$ U8 H$ O4 Twww2.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
www2.tvboxnow.com9 R2 k3 L5 B9 A& Y. i' }8 V$ R
公仔箱論壇8 ^- Z6 g: p! k5 e- q/ }7 V5 E
唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

. x) b( C. V* r3 ?# \6 @( e& Q3 Jtvb now,tvbnow,bttvb
! i# T, n  s$ t$ h6 B4 Y0 H公仔箱論壇
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!www2.tvboxnow.com, M( V5 B6 Z3 U6 M+ F! {
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
tvb now,tvbnow,bttvb) T! x5 J+ X- M+ w5 ]8 u, m! Z% G
7 E/ V" H+ X6 I% u( Y6 M! V
由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展
; Q1 F! _6 {* I( R0 Z' Htvb now,tvbnow,bttvb  www2.tvboxnow.com$ n5 O& Q( i1 p/ f* O3 W+ |, n+ P
已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好
$ [: {( k. _. h! { www2.tvboxnow.com, i# Z# U- E" _# G5 k1 p# s6 n
在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落 公仔箱論壇* a/ }  g8 {% h- j% T& {

* S& [+ R) X4 o; \& p9 \* NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑!
1 {8 w+ r, @# i. ^' ^4 e公仔箱論壇 www2.tvboxnow.com5 i% \% x  t" R+ i! I! {4 z
黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?tvb now,tvbnow,bttvb' E9 S; g' _0 y; }9 M% b
4 t7 A/ u$ H6 A5 y
本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing