返回列表 回復 發帖
5 G& M8 H8 M+ s) o( oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇# G+ Q8 `5 V. Y2 N' ^
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
  c% A% U# u& g& rwww2.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
$ _9 c- \* M6 \) v- _: s6 l* u% jtvb now,tvbnow,bttvb) A+ A( `/ G& L+ q- j5 r, Z! x
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
& k& k0 S7 W7 f6 I! {
4 R  s$ }7 r6 o% ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
6 M1 r2 Y& O  R+ @3 w因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
* X: [/ ?1 L' [公仔箱論壇所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 r# K& t5 R) E9 X2 b& y9 U
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
公仔箱論壇- s# D3 c7 G7 g: M* y6 q1 ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  u  J" D' P' _' z
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...公仔箱論壇1 S0 j9 Q& X2 m4 C8 w
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
% T9 _' \& I+ h- _; `. tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
5 E0 y  Q+ z. D/ I
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。tvb now,tvbnow,bttvb' {" ~+ T6 G- Y- s$ }. C
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
% Y! p- E1 l* l* ^% l
公仔箱論壇3 z7 w$ m$ E2 Q; R1 w3 ~
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。* R( Z* s4 U$ l  A7 b, j9 T/ r* J4 K
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊公仔箱論壇" h4 x& e& ?9 v7 ~4 k7 w0 U
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
公仔箱論壇2 h8 C$ T. K4 E6 v2 o1 V/ N( T
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
  Y9 E  D+ Z; m8 A
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
+ b1 H2 f% f% I2 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 公仔箱論壇4 c* B9 e% }$ _$ l
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
  @7 E, q& Z) s" q# h& R公仔箱論壇用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,: h9 w$ ^: `$ N; w0 |
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
: P8 m9 n, |( ~/ F8 }5 I. `唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
: l$ h' U7 i1 w0 s  E7 ]6 otvb now,tvbnow,bttvb戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,tvb now,tvbnow,bttvb$ b: {& G# b4 I0 c
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
$ E3 D" k. d) G& j  [; w沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? www2.tvboxnow.com/ X, _! u, W* u
www2.tvboxnow.com; E. e4 I/ @) K% O) T) S' f
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
+ i/ J1 {1 L* z/ @/ a由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
) ?5 h/ y  t6 ]/ s# ^www2.tvboxnow.com呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
6 {" X' Z" ~" ~4 [www2.tvboxnow.com犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# v( A' [  e( F, [7 `3 p

! g" f- o4 T; F" K. Y' H# ~7 d- \公仔箱論壇明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 @9 Y" a3 S) b& |0 ?: r
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
* J$ E% k6 x6 M, GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 V" X( @. h  d, g' U佘詩曼
  p+ N0 P. O( j" R# m: `- oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)公仔箱論壇/ v( l2 ?9 [6 E2 W$ s' r

9 K" x/ V4 H3 d$ D' C" Mtvb now,tvbnow,bttvb真係邊度似呀?....
. R, z+ E# {3 G原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
; h6 L9 L- |- \0 s2 L0 Y) t, _拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
9 m( `3 }7 e& ]$ m歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
* x, ?3 i- S9 N. e0 Awww2.tvboxnow.com是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
) Z* s% e" C$ X: w* Uwww2.tvboxnow.com多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...tvb now,tvbnow,bttvb8 I  l, V+ \' u
4 D. y- \; ]9 B5 ?! @& ?" m
好!
( V) B" p# c" n2 P; d第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
0 _; J% @! p7 a0 D. J5 Vwww2.tvboxnow.com29272964 |! q  w5 s6 o! a
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
* o5 g5 L5 P* Q7 L7 ?, b( A3 g公仔箱論壇; F1 W/ a: E! l7 a- ~& g/ Y
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。公仔箱論壇0 g6 Q0 J1 ^; f. Q& u  g9 [5 Q( [2 ^2 b
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?: F( o& f4 v, A8 k0 [* |0 q
2927306$ P& D+ |+ {/ @
今日睇 ...
9 Q6 y! X. k4 X, b4 ewww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
% N! K9 K; x, E* Z& @/ Btvb now,tvbnow,bttvb8 c$ c& i; G0 Y3 Z
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
. C. P- A( I$ ]: p8 L* w: T7 rwww2.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
( z; L. O+ ]" X! G! ?4 r2927306www2.tvboxnow.com( x4 f* d4 @+ D8 G( q
今日睇 ...! l' i! j0 s, T4 r! \) P
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
公仔箱論壇& P# H) R, ]' T8 c- e7 i
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
2 h! ~. O# y  q6 X* p0 Ltvb now,tvbnow,bttvbwww2.tvboxnow.com3 [) \% q. F4 _
公仔箱論壇" ]; I) W7 N! }9 l! Y$ ^/ g+ ]

, p6 N1 t+ x% H. ]4 W% h, B5 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
7 y- t6 l$ e2 h; X- D$ Zwww2.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
! h; D' y& C9 ?7 o$ B! ^8 N- H 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。1 `! @, D* |: v5 e& Z/ h2 G- |, f+ G
" B. _2 U; w4 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,* t; B2 t  l$ R' z9 t* d7 C
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,tvb now,tvbnow,bttvb3 D+ P4 i: A9 i! t$ u/ M1 U
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,7 h( C; C1 n. s2 }# j' E
戲中如果林峯都 ...公仔箱論壇' I! V# [9 T) V1 V6 }
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
- d' }: N) f4 f$ S
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing