返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 公仔箱論壇$ C) V: Q- }8 t) S- D

# V8 R8 B. N! a! \! u0 v9 H0 Ktvb now,tvbnow,bttvb
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...公仔箱論壇, f* t3 m9 Y. _% u
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
公仔箱論壇) \4 p, a7 ^8 v8 h' y! {
www2.tvboxnow.com( w" _& ]: ~) z! M4 Z$ h; D6 y
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
9 e6 _' a/ e3 h# ?www2.tvboxnow.com
( w8 g$ B+ n3 i! q" S4 b網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
! C) J. u2 \8 g6 O( C  T! v$ ]8 ftvb now,tvbnow,bttvb因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( M! h5 _2 T' s# ?% H. e
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。www2.tvboxnow.com6 M0 z% g0 z7 w; O/ i: f. }
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
: ?# h0 m' @4 R* L! ~8 I& @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% n- |+ F3 q  I8 o. V- w! c1 u( \, L
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
, F9 M0 M2 b; N+ s大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
6 Q1 Z3 j+ g: N# w' d2 A4 Zwww2.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。/ ]! Z, }9 S$ O
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
2 {* c! T2 P4 W" L4 K6 N* Stvb now,tvbnow,bttvb你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

, l4 o' x& w. P! yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 z, T( m0 [, B0 b: [3 S9 ptvb now,tvbnow,bttvb今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
+ T3 o% O4 o0 h8 W' O
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊3 W- v& \  }% ^( }5 g. z
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
tvb now,tvbnow,bttvb6 ]. a4 |  S6 N: ?7 r
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
5 z; {" l# H: jwww2.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。& O# s! }' l$ B
公仔箱論壇  V1 I7 c& Y/ [9 c0 Y: y
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
1 _) M  ]+ T$ h" m4 b用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
' v: w- e% Q( `/ F4 e[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,tvb now,tvbnow,bttvb* A' |) ?4 z, Z& c4 A( B6 U
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,www2.tvboxnow.com# W  b1 a7 Q2 O  O, S0 w1 c1 U5 o
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
" j5 I8 H: p2 U3 l/ m" B手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  K3 Y% T4 ]; _) C% A( u
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
! O* N* }" _* P$ U0 c5 Owww2.tvboxnow.com
* S9 V8 d& i. u6 D. LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?2 P1 R6 s  S$ R$ y
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
2 ?  Q$ \; w4 K0 p+ x  e8 ~. ftvb now,tvbnow,bttvb呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
0 f; H3 t  x( N/ f2 o0 e+ e9 q, Utvb now,tvbnow,bttvb犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
$ N& j& r- o& H& P7 K- DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 G6 E+ s; ?. E1 O0 j( UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,公仔箱論壇8 [; I& p4 ~0 V  p9 l0 K
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
3 S+ E1 M' k5 |% y8 }
* ]* \, Q- z7 K6 @( Dwww2.tvboxnow.com佘詩曼
; v1 z4 q1 X: B+ \公仔箱論壇出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
, k1 x$ e+ b$ k8 t4 ttvb now,tvbnow,bttvbwww2.tvboxnow.com9 `1 f- m% t: z
真係邊度似呀?....www2.tvboxnow.com$ B; W; }3 g% [8 ?$ j  H
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
2 r8 e; [5 p- V, g3 y! k8 h; uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
& }" J' _* @& A' i2 |' Cwww2.tvboxnow.com歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
. l! c6 {+ L: G& P* P( J公仔箱論壇是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
  I8 B+ ]3 ~: b( d  j7 |多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...tvb now,tvbnow,bttvb: V; S$ G* s! Y9 T$ a
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" f- z: B. L. A$ `) g. s  k& Q7 ]
好!
tvb now,tvbnow,bttvb+ K( `. z" K" C5 h
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。www2.tvboxnow.com3 C- f, o: U/ r4 E
- A% w% R7 I2 Z* Q3 J, X8 z1 c7 Awww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
: M3 W9 k" E1 ?5 {9 A6 Ntvb now,tvbnow,bttvb( n" [# F8 c" ]+ u
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
7 I+ a! @0 D9 h. |$ @6 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?- a: W! J& ^1 w. x
2927306www2.tvboxnow.com: W9 s9 g' x9 q3 f
今日睇 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% `& b. ~, a3 J" g0 ?+ |. K
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
8 `1 L& S/ A, ~* f, w3 u0 t# k
( }* H9 F8 z6 x4 K+ X公仔箱論壇即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
2 I- _7 f. m+ J/ p) q& ~4 W8 H0 L你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?* e2 r2 V8 f9 \' Z
0 l+ l" u; j# `$ T: k" o/ bwww2.tvboxnow.com今日睇 ...
7 M2 p3 I9 Z- t, z4 w5 fleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, z* L$ @- J& R7 u
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
  k( `) X1 f/ W7 C4 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# ~2 w( L  S; [www2.tvboxnow.com
* I7 {) o9 ]: G8 T2 Q* S8 `; `- N公仔箱論壇
! Q" U! z' \* {$ f4 i即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
* d# w" x8 l6 \- kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
www2.tvboxnow.com0 D( i0 I( |; j$ [8 W: h0 `& {8 O1 s
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。7 N6 D8 [# A* w( g# @, o
6 P8 b1 Y* u) E" ^' P) n用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,7 P" {  @5 a! h: @2 J* y
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,5 O( R: P8 L0 ?# A! V- t8 U) G
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,公仔箱論壇) f3 U" u5 \) O+ F8 {2 O
戲中如果林峯都 ...www2.tvboxnow.com& E+ ~. o9 `6 f1 k0 h
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
- s$ m, K( V; A. {- [: Ntvb now,tvbnow,bttvb阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing