返回列表 回復 發帖
2 m+ R; U& S  H7 r2 T$ u
公仔箱論壇& |$ e4 e+ @9 H9 d+ H& R9 J
係咪!.. 我第一個反應都好似你咁.. hotel一定有heater架嘛.. 唔make sense! .. 都係嗰句"揾戲嚟做"www2.tvboxnow.com) [! E5 s! K; P2 e# @+ ?7 s! a; T
大文細佬 發表於 2014-9-8 04:07 AM
' ^6 y0 ^" c# f, Xwww2.tvboxnow.com哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。
+ f$ @( A* m) V; j- G1 u6 u$ A( T
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
# W5 s6 l' X. Z' y: s" T大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb  P; y' F) |. h2 {" Q
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。/ }! @0 O5 N& B; l4 d$ H
公仔箱論壇2 W3 M0 Z3 U0 K( x8 m
相反前者民初背境已經有少少趕客.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* B! ]7 y$ q' b6 z4 ~) P1 t, t& i
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
" B8 n* T$ k6 r3 t1 cwww2.tvboxnow.comwww2.tvboxnow.com/ c% [: N4 W9 b/ v
tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,
  y! \# Y$ a: b& `' T7 x3 I+ H! C) v公仔箱論壇忠奸人反而可成為今年的重頭劇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 V+ E/ @- W9 e- x

! h! }. V* Z8 jwww2.tvboxnow.com使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。+ Q+ M6 M1 ]0 n4 y: L* S
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,. |7 r2 t6 ?6 i" A- o, t
...公仔箱論壇% B& O  x. e( |7 |3 I
金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
2 b$ O( [* Q2 ?  ]1 Dwww2.tvboxnow.com睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
: h# |( q. J) X+ i  J公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  r4 h. ^6 G! f' y: D" O/ E
tvb now,tvbnow,bttvb" E) T/ r$ R+ L. \" ]7 n1 P5 p
細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
; K- g) k& l& `- h
- C. u+ |6 I! O" R我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。6 D3 [* M$ F# O! j

" `' ^+ a% V0 S' B' Y, _但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
tvb now,tvbnow,bttvb+ |* Z7 Z: E5 a) D4 ^- `# q7 W

) b& [, i9 {& t6 s" l樣搞笑多啲0 S& @8 |0 V/ g* t9 {8 a2 q
大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
www2.tvboxnow.com; @/ U7 q' c& V& v9 Y8 s0 C
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。
7 d+ t- V7 V, V3 G- q: Z" h( U
第13集最後一幕tvb now,tvbnow,bttvb: N; t( ]. g) a5 R2 p
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
1 x& `0 Y* @9 R* W  u5 GPedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
& ~* r" `( K! d8 U. x; @6 s! iwww2.tvboxnow.com冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
% K. w1 w- e9 s) _# utvb now,tvbnow,bttvb
) B  L1 S2 K7 d, k% a# @2 ^tvb now,tvbnow,bttvb我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
- M2 C0 [; S9 P5 x% T+ h- Cwww2.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
& n& ^# b# ^+ f3 N9 m4 ^真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?+ X0 }: u) `, d* G& s5 `7 I, W
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
公仔箱論壇+ u' o" l* P6 B' Z' F' v8 O9 ?& a

' J5 u7 Q9 p& ], uwww2.tvboxnow.com我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
' i, ?% L# v, @1 V# a
% n. ^- G/ G/ S; I# w' u歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...www2.tvboxnow.com4 T" @$ E5 q. v, r4 Z% h  J
大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
2 G% Z6 p- t6 X0 g! [% `: x' r係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
5 m- B, o3 X3 L4 t% u9 gwww2.tvboxnow.com
  H" A- W: o0 _2 \# x  @今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...www2.tvboxnow.com! e9 G1 F$ z% c3 d  [
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
( ^; @6 N# \# @$ E. X啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
4 N9 n- h" m; A( L4 r: j2 f+ rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) l/ u+ z7 C; U5 I
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!tvb now,tvbnow,bttvb3 Z  I: q4 p; C8 C9 s/ I0 t/ |$ J' `' D
大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( J6 [$ n/ k+ g3 ]; i- |+ F* d
我都係咁話。
& y% y8 S  P: F公仔箱論壇
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...
5 A; v( o: ?9 G3 @) A! f金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
+ X, P2 j( T1 ^4 u$ ^4 p' z7 L, s即係變咗警校教材呀?
( w3 A1 h- ^( y0 ?4 |0 r公仔箱論壇或者安排放喺港台啲官方宣傳片?
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,公仔箱論壇; Z2 e3 d. i4 g, f( N( U
或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈
tvb now,tvbnow,bttvb3 X" R3 \9 {* S/ C: j8 n4 t! u0 j
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 a0 {+ S* @3 m' ~" X
釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!4 G6 L, T& y8 y0 ^* j! ]; K% A
我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!"
/ D% t- i- l* h6 q( ^4 j6 D6 X公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-16 02:06 AM
2 o3 h0 U) R: B+ p
哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。
真實情況有人中鎗後到完全康復可能已經需要九個月時間,回顧的九個月中各人分別中鎗多次,差不多所有男角也有試過楂鎗射過人,鎗械何時在香港不受管制? 爆SEED背部中鎗時走不動,而且當時人地射中了就停了手? 如果繼 ...
+ m4 d1 f: D. T4 q# m金田Sam 發表於 2014-9-15 05:35 PM
9 t5 w) H- N( {" R. I! @, V* V唔好咁勞氣啦金田Sam,無記啲劇我都係DL咗慢慢睇嘅。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 Q. e, _% a2 |4 ^- {  M7 C
唔啲bug好多觀眾已經慣咗,唔當係乜嘢問題架啦............
3 J: a8 F* Z4 G+ g/ H2 f' R% T7 i* t+ m' V5 x
我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法.. 公仔箱論壇. Q& R: i0 U# A
大文細佬 發表於 2014-9-17 01:40 AM
% e) w( z& O7 Y. ]! b

) A8 s) n- E8 |4 S# y1 z3 ttvb now,tvbnow,bttvb
/ A- {) K/ r+ y/ [# ktvb now,tvbnow,bttvb係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 v8 v+ v* g. u; B1 R; Q
話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。