返回列表 回復 發帖
+ v) H$ r6 D' @, G7 i

* n! D; u; ?! ?: T3 ?7 }, Ptvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: V2 Y* T$ R. O7 y- ~% Y/ `5 z
戲中人物受傷到復完實在太快太誇張了,驚人的回復速度相當嚇人,仿如打不死的,卓SIR鎗傷,爆SEED面部被畫花,其後被打,捉撻沙時受的鎗傷,毒品交易時試毒嚴重差點死去,直接的真正交易時更背部中鎗被挾持,救回 ...
: x- ]3 T) Q, z: Y8 y/ U7 E% k5 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-16 01:51 PM
5 Q% ~$ G5 \# p' k6 W" ^; X1 o公仔箱論壇金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....公仔箱論壇- `2 m6 J1 ?2 s: @9 Z4 K7 g5 w+ d
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
$ A- ?( J% n$ J' x. U. k3 K
' [5 W. C7 r/ s" G& A9 J" t1 o( ?www2.tvboxnow.com叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛公仔箱論壇' @& M" v; q8 r
大文細佬 發表於 2014-9-18 03:03 AM
/ _: `) ?: Y. o) H: E0 x# @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係喎,Stephen哥順口又有意思。
: k+ D$ L' X; R' t% e5 Lwww2.tvboxnow.com 公仔箱論壇$ V1 `$ o/ D% n4 e5 k8 w0 ]- Y
* D" d, H; q8 c& f6 Jtvb now,tvbnow,bttvb- e9 M' [! ?6 I" B/ @$ d) j$ G% f
個公仔係咪火雲邪神嚟架?
3 [% W: f/ X5 |) R* }- z. d公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-18 03:00 AM
# ?: o& R* L& K% n
係呀,佢係羅剎教主火雲邪神呀。
- ]! I- Q2 A8 p9 g3 C- c  MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外,聽講釘姐都有跟另一位女主角"玉兒"學嘢。
5 {5 F5 ]! A6 f. S6 H$ I
6 q0 R! t% \2 r/ X% ^1 I! Swww2.tvboxnow.com
# ^* p% b5 `; z8 Q( s5 _
( a" F7 \# k, e* ]2 otvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb+ [& Z; O7 v0 q# |' C6 }/ n9 _
呢對我個人意見無咩問題,畢竟三哥戲中是孤家寡人,而且江美人也是個美人,那個少少露牙肉的笑容非常好看,年紀是稍大了一點,但正正因為這樣,難得的是還個像38歲左右的美人啊,比實際年紀看起來年輕一 ...
3 ?5 c3 H. M$ Lwww2.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-9-18 11:01 PM
公仔箱論壇) ]1 c" Y" h  d
多謝Sam評盡分析。公仔箱論壇; ~5 F  i2 c- F" |
好多points由於你講得幾仔細,所以我唔補充太多。tvb now,tvbnow,bttvb" }% n, E; c( G4 y
不過,你唔buy敏之啲感情戲,根據劇情發展我都有啲認同嘅。睇咗咁耐我都唔太投入佢同葉sir同Kobe段三角愛情線。希望而家Kobe岀事可以帶出一啲机會啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 i# D/ P$ f1 y: J
江美儀係咪已經4張幾嘢?我成日以為佢大過陳煒架。
成條支線cut走會好睇好多, 日劇唔會為加感情線而加, 夾硬拖長部劇, 韓劇港劇就會www2.tvboxnow.com( R; J* X" h* h. f. @( E; R
shehboy 發表於 2014-9-19 03:42 PM
! A8 F4 r. G" ]" x係呀shehboy非常對,我對日劇嘅偏愛,就係偵探就偵探,親子就親子,警匪就警匪,校園就校園.....,而唔會係唔係都夾硬加啲冇必要嘅感情戲,所以節奏明快,越睇越投入............
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg 4 q) R: o1 r% [4 z8 G( F5 c
% m( [# u& r8 |+ m+ T
江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?
' r- }1 L9 n5 c! Z) a5 @6 Xtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb3 {  f; s' n5 t+ w
笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...公仔箱論壇# Z2 z! D4 c  A6 @/ v+ C
金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb8 r$ N7 ^8 t- ]- s: M" r5 G( N
襯係襯嘅,但唔知點解真係唔投入佢哋兩個嘅感情世界添.......
" i. R5 ]/ c' q8 _www2.tvboxnow.com可能我仲記住美儀喺《名媛望族》個三太look呀。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" Y$ R: |5 n( }% z  B; e6 S
" I: L2 ?+ h3 O+ O& u9 xwww2.tvboxnow.com
, ~( P& I1 x+ v! v4 J( G* K. F$ i
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ F* R: [0 E2 Z( R
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. i2 r6 X! U5 g
江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好 ...
* n! t0 ?* X* |/ J9 \0 ^! ^0 ~% {公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-20 01:33 AM
7 `: A3 {' Y" H9 O9 w; C
細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......5 p( w) W. |) j. z3 X" L$ R9 c1 a

- Z& [( F& q$ y  e8 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* X; b; \- R6 ~+ M8 s" b/ H不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》係舊年無記劇集中我睇睇吓睇到放棄嘅一套劇,到而家都唔想睇大結局。
/ v  v( e" c; x0 u公仔箱論壇套劇某啲演員太扮嘢(不過唔關馬明、美儀事),另外唔知點解連劇情整體我都冇哩興趣,嗰段時間我開始睇番多啲日韓劇,睇完幾套同航空有關嘅日劇韓劇之後,就更加無mood番睇《沖上雲霄II》嘞。係咪好怪呢?
' e# e/ r( e: J; n3 J2 B. QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) B2 n! @  w: d* m4 G1 X& @" _4 _' D公仔箱論壇同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" V, A' i8 W7 g1 S- S
大文細佬 發表於 2014-9-21 02:37 AM
, p1 }4 z( l9 x  V8 d
1.
" }: T- Y, Y) D0 O公仔箱論壇《來自星星的你》係好例外我喜歡嘅韓劇,不過全劇最唔like嘅就係"都manager",頌依當然OK啦。( ~9 ?, P! r4 w( N" h, b7 c- i
2.. y# X. T3 k$ W4 P! D$ A. |, {
其實我覺得有時係成本效益有關。無記開嗰啲30集嘅劇,如果唔加插3幾條感情線落去,往往撐唔足集數,結果可能就係而家我哋所見嘅效果。
《使徒行者》已經進入最後兩週風雲變色的高潮,該劇播放到現在...口碑一直不俗,算是有所交代。5 u  t; }: d5 v2 b
該劇之所以受到注目,主要因為是林峰離巢前的最後一部、亦是佘詩曼回巢後拍攝的第一部作品,廣受關注亦屬正常。公仔箱論壇# d: L* O$ D  n7 Q* C, {2 A
尤其 ...: }4 ?. |2 L1 m  G2 e! Z* h  M5 A$ f
timmaxsing 發表於 2014-9-23 11:06 AM
( ?5 f' x8 N0 S% ~' ~6 j5 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Benz再攞男配角,咁就「冧庒」囉,預祝佢先。
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
9 o7 D! j6 Y4 |8 Q# ~Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. E! l( R& u1 _0 v% V
「宋生」可能係英文發音呢,哈哈......
tvb now,tvbnow,bttvb* M) ]) v1 u" V9 {) _
www2.tvboxnow.com; x/ T2 X6 A" D1 k% d0 ?5 B0 T4 f. V: Z
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
% e& [. G' d3 F, |) {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-23 02:45 AM
; M3 J- w( K$ z' Q
死啦Eva係乜?我太蠢了.......
! v" B0 K' H. z1 k- n公仔箱論壇www2.tvboxnow.com5 O  _, F  O( T& F; }- X. b3 @! Q
係呀,本劇可以計收視率,前排《點金聖手》我都係計收聽率咋....
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎 ...
( P! Z3 w1 |# h; ]7 c0 A( N公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-24 01:23 AM
- G: I1 A% J8 r! }5 x- h1 d: p1 T0 x
啱! / S" a. y1 S2 L$ _
如果Kobe個角色如釘姐咁要有攪笑部份嘅話,咁森美做Kobe就合適啲。
* w/ E7 h( q. w但正經做情深臥底始終我buy沈生多啲囉............
8 Q* b. v- L! x- ?  j( L
/ v0 {! G- w! y$ P4 F. u5 L演員一旦定形後,所被觀眾接受的感覺會固定了,像許紹雄和森美這類搞笑的形像深入民心了,也像很多年前經常拍笑片的譚詠麟Alan一樣,突然拍認真戲飾演一個殺手時,多麼的搞笑呢? Kobe角色由森美演出相信要做到許紹 ...
, V$ g8 X0 c9 X' u1 n) B" YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-24 09:40 AM
tvb now,tvbnow,bttvb3 F5 ]  R( I: t; |  A9 T/ F2 E9 ~) t
好詳盡舉倒啊。tvb now,tvbnow,bttvb: X- W% M6 s4 t# a* R$ r: }  V

/ E: ]* n- p- r4 i* [/ ~森美我唔敢話演技演唔到Kobe,但正如Sam你話定形嘅問題,森美拍嗰啲電影角色,好多真係"揮之而不去"架.......
第22集
8 m: S7 [$ N1 a% w) C6 NKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' X3 Z: ^% {" z0 n- K
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
4 v9 V3 K$ i1 @. O% jtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
& {& r+ I. O- ]
啱啱DL睇完,係幾怪。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 v# O1 D8 }: o' p1 s
Pedestrian_A你真係一個好好嘅旁觀者。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-25 03:13 PM 編輯 & Z; ]8 j/ X& b# N, q
www2.tvboxnow.com4 C% ^6 h0 k6 I2 t+ |+ J7 A: `. Q
劉江老師。我知道...
& H3 s1 Y3 \9 q% S
' H" H) i" x( v& ?4 H8 o" ztvb now,tvbnow,bttvb我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
/ L2 Q, |8 D# x/ j3 |9 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ r* Q0 w* x; G8 h5 `6 ^0 O
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、李自成(雪山飛狐)、成崑(倚天屠龍記)、曾國藩(太平天國)、岳飛(決戰皇城)、鐵木真(1994射鵰英雄傳)...     
& x1 M, A# p* ?: [2 o" r公仔箱論壇我知道你近年演過《大唐雙龍傳》的李淵、《畢打自己人》的陸雲廷、《拳王》的任國龍、《寒山潛龍》的鳳南天...5 o% x3 _2 L7 B: z( c9 X  g! M
我知道《賭神》高進細佬高義、《賭神2》龍五都係由你聲演嘅...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  Z3 L+ {# B" K# |2 v5 @" l0 k* J
我又知道「╳!講呢啲」係你發明嘅。tvb now,tvbnow,bttvb; Q" l/ P3 l8 X& w) Z3 F$ E
我當然知道《使徒行者》個大黑警"郭學華"做得好好。
9 h+ r* T# V% j但我亦知道唔駛三個月,郭學華會同上述無數角色一樣,好快就會離開我嘅記憶,煙消雲散...3 }" q6 O) Q0 X, a1 }1 g7 x7 @
我知道唔係你做得唔好,相反實在太好。你演嘅角色就如活現在我們周遭嘅家人、朋友、同事...一樣,每天朝見口晚見面,所以我哋從來唔會專登記住你個角色...,因為我哋無諗過突然有一天會失去你...# M$ ]; N# p! i% f; \- [
可你又知唔知道喺訪問聽到你話,考慮約滿TVB後想退休唔做,我嘅心情登時好失落...
8 E& x/ e% Z& Y) O: }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我唔知道有啲乜嘢人乜嘢事可以令你改變初衷,我只希望大台高層可別要再大安旨意。
$ Z2 g/ ^% D7 D: J( S4 G公仔箱論壇我只知道當劉江老師、龍婆羅蘭姐都話求退後,親切老人家又再賣少見少囉...
' {. h! o& K- M% B% _