返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽
2 f; G) H+ A) m* d; _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Heister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
# I/ C: m4 y2 G1 W7 u" ntvb now,tvbnow,bttvb係哩,我都話佢明抄架啦。
) a7 _% V5 w7 I0 B; Y公仔箱論壇1 z/ E  b7 L; [& d" C/ C  ]: M
嘩.. 你揾到佢咁多資料
! `# \9 ~5 i- b& A& g4 `7 Z% Hwww2.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
. `: c/ T3 x5 w1 I3 b8 Dtvb now,tvbnow,bttvb用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
; h) ?% m7 _' L/ r0 K$ CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Z: K. o( V) |5 {
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!www2.tvboxnow.com& S* w+ E3 ]) O3 H5 z; z' o
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
5 g& q9 A: B8 K7 a' t9 Utvb now,tvbnow,bttvb歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
! f& b3 C5 c7 J( H4 }6 W可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...) d) s8 h' g" j  @7 }0 W) f
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
  k) U1 y0 e3 K. ?編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
公仔箱論壇& }& @% z* y3 f$ ?

, p- S& G# T& {# a. \  nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...
- D( [- y3 b9 a4 c/ J8 ?2 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
& }9 H% V; ~5 {: h' }) P- U
其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集- q& V5 M% M& m
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  S" f- A4 r* m5 Z5 L; d& H8 d

; O! r+ e7 C1 O& D; n爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... tvb now,tvbnow,bttvb, r% r& n* v5 `* L
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( x- l6 l; `/ [7 U5 K, K! N
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
2 O% `# i! p. `; J- Ltvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
www2.tvboxnow.com) l1 w8 a/ [2 @1 ]+ z
我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....
: s! E  B3 N6 b
我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
6 Q/ t  ?; A0 Y3 Z$ R  D. N公仔箱論壇1 r) f" w  B# ~% W- @
20集後不知所謂!!! 公仔箱論壇8 H9 [1 |: S1 A  D+ d; q' M. i
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
; D3 h" L$ E) ^3 F8 {$ g公仔箱論壇我開始想放棄睇本劇大結局啦。
7 T$ ~, _8 x" v以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
1 m4 s% b7 C- C2 M6 F1 E3 ~5 g7 ]
www2.tvboxnow.com, c' N7 z2 G4 Y; ~6 U- K
差勁! 太多野要插..www2.tvboxnow.com4 r( c! W7 k+ }/ q8 p
大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
8 f) h$ V1 m% G- q4 }6 e+ _( i- e你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
+ p# Z8 R1 i1 E5 h! o4 ^) n3 C7 N5 a大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ q6 |' B7 Z: b4 m* Z0 J8 ~( Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. {2 K  s0 Z) [  r
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
& U' L, O6 \9 J' I公仔箱論壇4 a% T& t2 l! t% Q9 q
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
8 ]* f8 Q( {& k8 r5 Mwww2.tvboxnow.com
+ q0 T. m8 Z+ q有你哋各位,回帖區先有咁多話題。/ p7 F/ [6 X9 V0 L

; u: D/ n  {6 L/ q! o/ U+ c其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...tvb now,tvbnow,bttvb  i" x3 |" E- [) E# d/ @
www2.tvboxnow.com: ]3 y  u. @, x3 Z3 a& S" r
《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~
# O0 {1 i3 \: `* u( J最尾歡喜哥??
- @% d' B) _: R/ z$ l9 Y( O" tstevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
, K" X7 w  Y9 G+ Stvb now,tvbnow,bttvb做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多....
9 i' F, Z$ g0 B  Z! Q: kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, y/ b# q+ F$ R3 D/ f3 w9 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: x& @0 O6 u% D3 {- }. q9 }( F(我無抄帖)
7 A, w7 g' a7 c3 b4 C$ d; Zluckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
www2.tvboxnow.com2 m' e, J% h4 D
你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& R9 y: ~6 o' Z8 u6 m

+ H& b: a& u/ g; ?+ U原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 l( m8 u$ @) O: L
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
公仔箱論壇2 h2 K- O$ V: b4 Q- D  M
唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
* s8 o/ W/ R) n! q$ ]tvb now,tvbnow,bttvb
+ a& b0 b. Z- U1 ?9 w9 O( l最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...
, q5 x. Y& }5 B6 W; T感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...9 `' r& E' Z' W$ J3 q7 y
金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
公仔箱論壇9 D! V* M) A2 H$ a! J
再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。