返回列表 回復 發帖
大藥坊主題曲   顧家輝作曲  林夕作詞  張德蘭主唱tvb now,tvbnow,bttvb4 h  h) t3 t! i# X1 f, |9 U0 U! `
5 c. C1 r6 z" s; G' _
  o& `5 A% [: R' F4 [
反而對呢套劇嘅主題曲更有與趣。好耐冇聽張圓圓唱輝哥.林夕嘅作品
劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。& _6 j& W/ f0 r8 V( _5 M; g5 i
3 {5 v5 \2 Y8 \2946638  K4 S( n/ s9 s6 Q
leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:49 PM
www2.tvboxnow.com0 x$ a1 g# [3 E3 z
咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話
公仔箱論壇# U2 F+ E0 L* |. C8 S3 T
www2.tvboxnow.com3 Z$ f' u7 n; I3 ~" _, O1 D) k/ z) y/ o
嘩.. 咁你仲係咪好思鄉呀?? 我只係幾年... 所以仲好思鄉... 不過啲港潮語已經唔識喇公仔箱論壇6 Z8 E' r; Q: {- z
我大把時間返由其朝早响學校時.. 夜晚聽睇電視 ...
# b. L5 i$ u$ ~1 r6 @" e- r, b大文細佬 發表於 2014-9-28 12:29 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; g& U- o1 E0 O4 r6 l" b

/ e# ^! c$ Q( h* m* r+ B( [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。都几思鄉嘅,挂住D老友,同學。同埋會好留意香港發生每样時事。六點半新聞、新聞透視、星期二檔案,鏗鏘集係必睇節目,
1 ~) b7 o& Q5 W8 Mtvb now,tvbnow,bttvb所以都好多謝公仔箱論壇呢個平臺俾到我哋唔同类形嘅電影、電視節目
5 f# }! I& l9 g9 k4 G' l4 ?5 d; qwww2.tvboxnow.com其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。
8 ]8 [+ [  c1 W0 ~# ^6 _www2.tvboxnow.com! m* |8 l- w" {* u# @5 Y
我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 Q. c2 C% g+ p
leekwoklam 發表於 2014-10-7 04:22 PM
  j! f3 y5 z  P
我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?
所以我寕願睇千奇百趣玩HIGH-D
tvb now,tvbnow,bttvb4 a0 {) ]$ j; D# t& m# M& U' m
( @3 r- y% ~2 N# U' r
千奇百趣玩HIGH-D同埋sunday扮野王.. 係我最近嘅主打呀
3 k  j  N# W) X) n, C# Xtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-10 12:50 AM
公仔箱論壇9 ^7 ?( f$ n/ W9 z: {; c/ l
我都係阿大佬 食完飯,睇D笑料節目帮助消化。正所為笑一笑世界正美妙
www2.tvboxnow.com! `4 `$ R) A/ \

" B- ?- s4 [# z! O8 F.. 唔知會唔會有得dl佢網上啲劇呢?
2 K8 ?+ f' v* s/ d大文細佬 發表於 2014-10-10 12:49 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 {5 ~' `6 x& k1 s5 `, O
唔知呢 有邊個大哥大大知嘅?
我覺得呢套劇.. 基本如果你skip咗好多集.. 你唔洗睇番轉頭都會知之前劇情講乜.. 因為未做到都已經估到.. 太無聊喇... .. 要起碼好似"使徒"咁有時要人估都估唔到先至好睇架嘛..不過"使徒"後十集失望..估到劇情 ...www2.tvboxnow.com8 N) G  z9 M* F3 ]- P1 c
大文細佬 發表於 2014-10-15 02:14 AM
3 [+ v$ c9 w1 J. X
我都冇睇呢套嘢巧耐阿大佬。而家等緊跟住嘅<老表你好HEA>