返回列表 回復 發帖
見好就收
1 b1 B# Z$ C2 K" @tvb now,tvbnow,bttvbTVB 續集死路一條% ^* S5 o( R9 W2 f: k0 K
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
5 q- J9 l5 i0 x4 E
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
8 U, e3 h; C8 _* H/ N+ I0 rtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; W3 J5 L1 H4 M$ a9 n- m
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
5 D2 l! V3 J! Utvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.www2.tvboxnow.com# h" H+ }+ R4 Y
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
0 N" M& u$ O* k公仔箱論壇Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.' j) f, |* C; D- T' ]0 T, T
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
0 o+ a8 h, K; I% a! V9 l: D( a大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
公仔箱論壇; y) S+ w5 g. Z" l: {) p
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...) W; m  u! \. U& I) v( g
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
8 a& g; u+ |6 w# bwww2.tvboxnow.com反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
公仔箱論壇: g1 b, L0 v% X/ g7 L0 ^
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
5 A  r) n- W6 z  t% vwww2.tvboxnow.com5 q- Q; N6 {9 Z2 M" n) m
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
& `  T) v3 I4 WPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
8 g9 _/ M7 n) v& u3 y8 O- L/ [7 a! {! _
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
2 d) B$ v  Q9 itvb now,tvbnow,bttvblimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
tvb now,tvbnow,bttvb& S( X+ }  y! f# r3 k1 J! E  t5 Y  s: A
係呀,好橋呀。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* R$ `8 |) ]9 p4 W
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......6 Q4 X) j5 t6 K0 C9 A1 D, {% v; h4 w* f; T
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
6 `4 n; {, S* }4 o/ s" x$ Ktvb now,tvbnow,bttvb; Y: k0 R! r; _4 u* [
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

4 m/ a8 ]' q" _* X& ]* Y! i$ A; N  d或者拍電影版加重佢戲份呢.........
) ?: S$ p. q" F6 o3 U/ R2 I9 D$ htvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
8 S" j! f1 D$ S7 kwww2.tvboxnow.comwww2.tvboxnow.com) u! T- i! O1 i" z6 S! Y, v
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
www2.tvboxnow.com* U. A% B  Z9 Q

4 f0 d8 T+ K1 R- L) k$ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
, s) J' k% K# Z, B% b# z( x% t  FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
6 Z0 N4 M1 i$ p) otvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇7 H6 N( A. N, F/ u% `& k
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. K4 g) i; K% z& ?) E. n
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
5 H9 X' U( t+ Q! e# Q公仔箱論壇我諗唔會喇啩。