返回列表 回復 發帖
我反而覺得吳沚默(烏笄)犧牲真係大喇.. 佢都算靚女嚟架
4 y8 @' t: C9 c! P$ vtvb now,tvbnow,bttvb0 e2 i/ h& w) |3 d
大佬,啱啱睇咗[今日VIP]訪問路芙.小寶同吳沚默.佢真係算靚女.雖然覺得有D瘦但係HK可能係完美
$ ?# ~& A6 ~% H公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-10-28 05:33 AM
1 s* j7 K$ G% `1 \8 H
www2.tvboxnow.com) b0 L7 Y$ C  o7 \2 i+ S. L- H
mn bb我响網上睇佢啲資料, 原來佢之前拍咗都幾多劇架... 佢係大陸出生.. 但學演戲就响香港... 我諗佢已經成功咗十份一... 因為至少比我呢啲觀眾留意到佢吖.. 之後點就真係要睇佢有無真材實料喇$ ]0 |0 @1 @( B5 |4 V( g

1 ~2 @1 Q1 ~0 l講番套劇嘅內容吖... 點解萬二蚊响劇中角色係38歲.. 但朱咪咪到佢咁大年紀先至叫佢結婚架呢?? 過咗超齡產婦嘅年齡架喇喎.. 已經步入超高齡產婦喇... 係咪香港依家興架??.. 你覺唔覺美國啲人比較young生仔架呢?? 我啲同學嘅父母都好young... 我就打死都唔咁老嫁喇.. 最好26歲前生仔

評分次數

• timmaxsing

9 k6 J" C% ?. n8 h( w# A, _. g* @tvb now,tvbnow,bttvb
) K- W# |4 J  W( c" w2 O9 n咁細佬你等睇呢一幕吖,阿梅上咗烏笄身嘛.www2.tvboxnow.com* r' W7 O/ u: Y5 d) ~1 E' Z/ R; p
( w9 }. R/ ?% R7 D6 h) c, u) eleekwoklam 發表於 2014-10-29 11:59 AM
公仔箱論壇! E* o. p# ^# o( B

2 I" U( b& x- D' g+ g  T, e0 ^www2.tvboxnow.com就係睇到啲幅相.. 就笑到肚痛囉
萬聖節又見龍婆,時間啱啱好,哈......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! J$ q; c' [$ u( N' R, t0 v; e" Q! P
呢場帶埋高音出場都好好笑。
( y$ v9 _$ ~/ k6 D; p$ ?- rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬,mnb1123,金田Sam,有冇見到羅蘭姐個造型即刻又想參與吓啲party?
, M: |5 _3 }$ i. J6 p0 p
/ k" h3 V( O7 A$ `+ t+ n( K; z
% k5 e" ~  q! ~! [; hwww2.tvboxnow.com2970260+ u- \1 C4 [/ g
leekwoklam 發表於 2014-10-29 12:35 PM
' G% p2 D1 ]$ d4 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 W6 p& I7 I' `; m  ]
一齊出街攞糖
www2.tvboxnow.com6 P# |8 C) e/ v: W9 P
冇錯有無真材實料係重要伹都要有好嘅劇本同編劇。講返萬二蚊劇中角色係38歲仲未嫁,呢D又係香港人嘅無奈。係人都想早結婚同知道生仔趁後生。但如令香港樓價貴.上車難.申請公屋排期長.大學生入息低.打工仔入息便低, ...
8 r0 ~( J1 S  d, {7 |6 _$ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-10-29 11:42 AM
- N- b- f; ?$ K% U! M, ~公仔箱論壇# s) Z! E% L! `7 a+ ^# J* ]8 v
唔係喎.. 我識嗰啲同學屋企都係中產架喎.. 有父母做生意... 打工嘅都係管理層.. 仲有個爸爸係醫生嚟架(我都唔明點解咁young, 可能仲讀繄醫已經結咗婚生仔).....個個都住大屋架..
9 U& P; Z: q) H" C9 m) R8 d3 T
8 K4 P* p6 U- N2 Etvb now,tvbnow,bttvb係架讀大學好貴.. 但出嚟做野先至還loan囉...有借有還上等人.. 我諗因為美國人覺得家庭最重要.. 睇下啲公司唔鼓勵啲人OT就知喇.. 家庭生活健康對於人生好重要.. 香港啲公司要學下喇...
0 M) F3 g1 S8 K3 |- e3 Z公仔箱論壇
. C0 r- p3 o* i% C  j: k所以呢.. 萬二蚊呢啲cases我真係好少見.. 有嘅.. 有一兩個中國人同學嘅父母年紀比較大啲..

評分次數

. `2 \5 P4 H# d+ _8 W4 [7 z公仔箱論壇好阿.好阿!大佬帶成班靚出街攞糖 或者來我屋企攞都得,年年都準备一大袋糖等人來Trick or treat
0 u* j0 F9 r& g" S" S/ bmnb1123 發表於 2014-10-30 11:22 AM
www2.tvboxnow.com, e8 f" w2 l8 h' u0 ~& X$ g* [" E

3 H% }# q+ e- b. [/ O; g公仔箱論壇我同啲同學都一把年紀喇.. 但仲扮鬼扮馬出街攞糖架
一次過追番咁多集, 第八集勁好笑.. 全家會心微笑.. 但我就大笑咗.. 影射1200人提名委員會呀
我只希望齊靜雯而家同班骨妹同居後,唔會「溝淡亅咗呢隊「笑女組合」囉。www2.tvboxnow.com5 K. T9 u- ]; [" c4 O
5 ~7 S. [6 B& @+ r2971586
/ B/ J# _0 w; B  l" S$ Gwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-31 03:12 PM
www2.tvboxnow.com: Y5 p! x  Q$ }6 I0 n, o

& f( c# C6 J: y9 w, H! C4 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。點溝淡法呀?? 係咪變咗中女組合呀??
《老表,你好Hea﹗》4/11「優」- 玩食字嘅優良典範 <---呢段我覺得最好笑係.. 無論林在野講乜..尤田都覺佢講緊自己同佢係一家人.. 肚都痛.. 順帶一提... 啲黑社會上教堂攞刀.. 居然同佔中不謀而合用嚟切榴槤架.. 祖藍勁!

評分次數

你地估下林雪會唔會嬴比賽吖喇?? 會唱邊首歌.. 同邊個合唱???
其實,對陳永業嘅認識係始於佢做港台DJ,嗰陣小弟仲係中學生,但己經好鍾意佢嗰把磁性聲音,佢播嗰啲懷舊金曲又好聽,我對啲老歌及前輩歌星嘅認識,好多都係來自佢嘅節目架咋,加上陳永業對啲樂壇前輩不單非常熟識, ...
, Q$ B* O2 @4 M' ?& Kwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-11-6 12:55 PM
" Z( N+ h! R3 z; V6 g7 V
: [- _# B* v7 `, M& Y完全唔知呢個係乜人... 可能我無聽收音機喇... 你地估下到最後.. 會唔會高音tune番正佢把聲吖喇??
一次過聽蔣志光同韋綺姍、王菀之《唱真的漢子》、《城市儷人》、《相逢何必曾相識》,超級好感動。tvb now,tvbnow,bttvb/ ~! K8 G5 ]6 l0 r
tvb now,tvbnow,bttvb; g' u, M- U/ U8 P7 G) |
好巧妙成就三人(實則二人)同台合唱,我番睇咗一次。
4 {  `; i( M) K- A' @- J: a
- r+ d& H' P" Z# U不過大文細佬同較後生嘅網友唔知有冇咁大共鳴呢?公仔箱論壇3 j) K: B, b& Y, X4 q( O/ I2 n
公仔箱論壇$ p1 n- m% p& p6 b; Z
2975595& U8 \* d7 S, Y. M& [: F
...tvb now,tvbnow,bttvb& N6 {2 x8 B  G+ c
leekwoklam 發表於 2014-11-6 01:24 PM
www2.tvboxnow.com2 i" C% ]: U6 i  W& f  n! G: f' a( w
7 p0 v: i: V# M' u
講真就係因為睇完呢集.... 即刻上youtube睇呢個mv... melody都ok呀.. 但舊咗少少.. 啲歌詞比較直接唔似依家啲新歌咁.. 講咗一大輪要人自己會意... 都未必真係捉到真嘅意思.. 咁比較法.. 我鍾意以前啲墳詞人嘅作風多啲...  
8 i) w# E& o# O5 S: h" s) {tvb now,tvbnow,bttvb4 v2 P3 F7 x0 G, h$ n0 K4 ^: H! s
講到歌唱比賽完之後.. 高音反殯儀館返工呢段.. 真係全屋笑聲呀... 殯儀館開生日party
% n5 N7 ~3 a, V# k0 d5 Awww2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb' \3 ]1 [' g! t4 O7 T
陳永業做港台DJ嘅時間唔算好長,離開電台之後就做配音,係入咗TVB先活躍啲幕前之嘛。
5 O$ M2 ?1 d/ q, j5 l, \# P! I公仔箱論壇
5 f4 l7 w+ \% ?) c- u! y# cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Tune番把聲呀?啊,編劇真係有可能再玩佢把聲,係我一定會玩,又或者係玩佢以前比人笑嗰啲金句。 .../ U( l' `0 G. i9 o& C8 L
leekwoklam 發表於 2014-11-7 11:58 AM
) @: J8 r6 E- u0 ^: {: p- n& FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 W1 l' S8 p5 Z/ U
佢响套劇唱歌五音不全架嘛.. 我諗高音會tune番啱佢把聲.. 最後真係做咗歌星萬人迷
補番啲好笑劇照,再笑過。
3 [5 g; h  V# y9 y' Nwww2.tvboxnow.com2976570戲謔《叛逃》
) D6 W$ D/ q9 M% O4 @( P% otvb now,tvbnow,bttvb
: T1 Y" x) v) _4 z& M4 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2976573戲謔《食為奴》
+ u  D! Q6 P2 N0 `5 gtvb now,tvbnow,bttvb
8 |8 {" t  M5 R; G2976572戲謔死7次
; w( R. m; T% L& f! Qwww2.tvboxnow.com
- c, u# a! B; P3 e% l# R: t公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-11-8 01:05 PM
7 H1 z3 X  l- ]5 m5 ]
& ~3 R5 c! ]# A6 v9 i! @tvb now,tvbnow,bttvb呢兩集無高音嗰集咁好睇咁好笑lu
王祖藍知人善用,會鼓勵同劇的其他人做佢地會做得更好的方式,
$ r5 i. a; ?$ D/ k) I# l鼓勵張繼聰勇敢面對被稱為[軟飯王]呢個稱呼,
; j: L: W+ ^2 j" p5 O4 P4 {tvb now,tvbnow,bttvb鼓勵王宛之你其實同全知賢都係女人,佢做到妳都做到,
3 T; {8 u( `" M' G' _鼓勵蔣志光,別埋沒你本來的唱歌才能,今次請破例一次,好 ...tvb now,tvbnow,bttvb& v( N7 }7 ]( f4 v# V
金田Sam 發表於 2014-11-8 06:47 PM
9 {7 q. d+ r) n4 q2 F  p
% i+ q* ?; u, C0 ^你都好深入下喎..... 但你又知祖藍咁同呢班人講嘅???