返回列表 回復 發帖

[討論] 這曼聯防線............

這曼聯防線實在看不下去了....

加利.尼維利 (Gary Neville) -
雖然老加利經驗豐富﹐ 但以他目前的年齡/狀態﹐ 要他上場還要他打中衛﹐ 不是要他出醜麼?? 給他時間恢復狀態﹐ 右後衛仍是可以勉強 勝任的.

奧沙 (John O'Shea) -
怎樣看也不是上賽季的奧沙﹐ 怎樣看也不是一個右後衛﹐ 讓他變回一個通天替補﹐  也是不可多得的良將.

艾華 (Patrice Erva) -
是傷? 是疲? 我們的最佳左後衛錯過了可以休息的時間嗎? 讓他休息一場吧..

中場球員 -
怎麼那些拼搶協防統統不見了﹐ 只見朴智星費查仍在努力﹐ 倒是朗尼迪維斯在在兩邊禁區來回出現...... 噢﹗ 當然還有我們高貴的葡萄牙王子......

是時候讓一眾後備紅魔展示實力了﹐ 反正多是一場賭博﹐ 用新人﹐ 風險/回報總比以令人連場失望的舊配搭好吧:

切斯特 (Chester) - 中衛 - 08/09 曼聯預備隊隊長, 08/09 曼聯預備隊最佳球員三甲. Clip
吉布森 (Gibson) - 創意有限﹐ 戰意可加﹐ 穩重工兵形中場.
埃克斯里 (Eckersley) - 右后衛 - 07/08 曼聯預備隊最佳球員三甲.
法比奧 (Fabio) - 需要介紹嗎? 補充一點是: 在3月分預備隊一場成年杯賽事中曾表演帽子戲法.

努力吧﹗ 現在的波圖比99年的祖雲達斯/拜仁更強嗎? 別忘了我們在都靈以3-2擊敗祖雲﹗

評分次數

• HIDE

其實依加最大問題係中場中,當然後衛都有問題啦

原本買夏4番嚟踢防中,點知未開咧就收咧

其他中場中卡域克,史高斯,傑斯,都唔係防守強,上季出色嘅安達臣唔係傷就冇態

中場防守力最強竟然係費查同星仔

環顧英超,阿仙奴有桑治,利記有馬斯查連奴同阿朗素,車仔有艾辛

冇強嘅防中,後防冇可能長時間受壓而唔失球

之前賽程唔太密,球員可以用體能搭夠,每人跑多步補位

當賽程越來越密,球員體能開始下降,冇可能場場用體能狂補位

如果夏4埋單,曼聯一定要搵防中

又平又正嘅有維拉利爾嘅辛拿,不過年紀大咗啲

或者同AC買前阿仙奴中場費明尼,唔會大貴,佢喺AC又冇份出,又已經証明有能力踢英超

評分次數

• HIDE

我也覺得防中係個大問題…

評分次數

• HIDE

曼切斯特皇者
紅魔曼聯
deference problem, luck problem, score problem, stress problem.....

評分次數

• HIDE

原帖由 tshek 於 2009-4-9 11:51 AM 發表

其他中場中卡域克,史高斯,傑斯,都唔係防守強,上季出色嘅安達臣唔係傷就冇態
同意﹗ 而且我感覺自利記一役開始﹐ 一眾中場球員都在進攻上爭取表現﹐ 兼之各自為戰﹐造成攻守失衡﹐ 怎能不敗。

大敗後患得患失的卡域克 + 疲態畢露的史高斯 = 無人領軍﹐ 且看傑斯還能支持多久......

評分次數

• HIDE

原帖由 tshek 於 2009-4-10 02:51 AM 發表

中場防守力最強竟然係費查同星仔

環顧英超,阿仙奴有桑治 ...
曼聯好多中場都係攻擊
防中講講下真係唔係好多

曼聯陣容係:
前: 攻
中: 攻
後: 攻+防
龍: 防

利記陣容係:
前: 攻
中: 攻+防
後: 防
龍: 防

曼聯仲未釋放之前不失球既壓力
現在失回之前沒有失的球  好可悲
hide曾說過:
「一個樂隊只有在死了人後,才能成為傳奇。」
現在,X JAPAN真的成為傳奇樂隊了。
原帖由 ice_cap 於 2009-4-10 11:08 AM 發表

同意﹗ 而且我感覺自利記一役開始﹐ 一眾中場球員都在進攻上爭取表現﹐ 兼之各自為戰﹐造成攻守失衡﹐ 怎能不敗。

大敗後患得患失的卡域克 + 疲態畢露的史高斯 = 無人領軍﹐ 且看傑斯還能支持多久...... ...
同意同意

P.S. 我更改了你放的youtube 連結
不用上youtube 便可以直接可以播放
你應該不介意吧?
hide曾說過:
「一個樂隊只有在死了人後,才能成為傳奇。」
現在,X JAPAN真的成為傳奇樂隊了。
老佛爷最爱就是=进攻就是防守的理念!
原帖由 HIDE 於 2009-4-9 08:51 PM 發表

同意同意

P.S. 我更改了你放的youtube 連結
不用上youtube 便可以直接可以播放
你應該不介意吧?
無問題~  Thanks for helping~

每次翻看這兩場比賽都覺得好正~~

曼聯必勝!!
首先. 新人數漏左細孖rafael silva 同 denny wellbeck.

後防加利仔真係唔可以打中衛. 真係又唔夠快,又唔夠頂,又唔夠撞. mark 人又唔去拍波. 一味向後行, 比埋chance 比人起腳.

奧沙表現算唔錯架啦. 講真, 你無得攞奧沙同里奧同 vidic 比. 但係都算出錯較少. 打左右後衛都算有板有眼. 最勁就係咩位都打過. 打前面打中間打後面,連龍門都打過.

如果加利仔+rafael +布朗唔係一齊傷出既話.後防都應該可以輪換多d.

近幾場真係見到evra 都無左鬥心. 得既話對新特籣可以出fabio. 比evra 抖番場.

評分次數

• HIDE

原帖由 onlineboi 於 2009-4-10 05:27 AM 發表
首先. 新人數漏左細孖rafael silva 同 denny wellbeck.

後防加利仔真係唔可以打中衛. 真係又唔夠快,又唔夠頂,又唔夠撞. mark 人又唔去拍波. 一味向後行, 比埋chance 比人起腳.

奧沙表現算唔錯架啦. 講真, ...
沒有漏﹐ 他們已經證明實力﹐ 不能當新人了。  拉菲爾已是爵爺右路的首選﹐ 只是受傷不能上陣﹔ 韋碧克則是犯錯被貶。

話說回來﹐  拉菲爾不是只要休息3周嗎? 怎麼沒有消息?

如果你是爵爺﹐ 只能選4 個前鋒﹐ 怎麼選??
朗尼 + 貝碧已佔其二﹐ 迪維斯要 2200 萬 (我支持迪維斯﹐ 1600 -1800萬就肯定值)﹐ 費沙金寶為貝碧犧牲了﹐ 也造就了韋碧克和馬捷達,  還有文洛祖(最不樂觀)﹐ 怎麼選??? 還要買???????

評分次數

• HIDE

原帖由 ice_cap 於 2009-4-10 10:03 PM 發表

沒有漏﹐ 他們已經證明實力﹐ 不能當新人了。  拉菲爾已是爵爺右路的首選﹐ 只是受傷不能上陣﹔ 韋碧克則是犯錯被貶。

話說回來﹐  拉菲爾不是只要休息3周嗎? 怎麼沒有消息?

如果你是爵爺﹐ 只能選4 個前鋒﹐ 怎麼選??
朗尼  ...
官網話 拉菲爾已經開始跟隊練習..但係應該仲有一個禮拜會復出.. 布朗就再過兩過禮拜到.

只能選4 個前鋒既話... tevez rooney 貝碧一定有(雖然太貴買一個後備唔低..但係真係想曼聯買斷tevez.)

第四個我會選擇韋碧克.幾有性格.

係多位前鋒. 得文路祖有得頂得下.第 一個放棄我應該會棄權費沙金寶.馬捷達我就會睇定d...

評分次數

• HIDE

費沙金寶
有經驗…
反而我覺得佢最有機會…
而且佢都值明左好多次(有時係熱次),佢有能力係英超立足
反而文路祖,韋碧克,馬捷達
都係無咩機會表現

評分次數

• HIDE

曼切斯特皇者
紅魔曼聯