返回列表 回復 發帖

[討論] *********** 新一季提議 ***********

,  描述: 請踴躍提出你的意見

在新一季英超聯賽裡
你希望曼迷區有什麼活動?
遊戲或措施也可以提出

當你們提出建議後
我們幾個版主會討論
可行的話會盡快推出

請大家不要害羞
踴躍提出你的意見
讓這區不斷進步

謝謝各位  enjoy  
請問版主們...其實積分製估波會繼續嗎?

另外好似英超咁攪d~每場/月最佳球員之類嘅投票/遊戲...當然隻係曼聯啦
我諗少少嘅獎勵已可以刺激同吸引更多會員留意曼迷區嘞...唔知咁樣可行嗎?  
(隻係個人少少意見,有講錯,請見諒)

評分次數

• tok

• HIDE

請問版主們...其實積分製估波會繼續嗎?

另外好似英超咁攪d~每場/月最佳球員之類嘅投票/遊戲...當然隻係曼聯啦
我諗少少嘅獎勵已可以刺激同吸引更多會員留意曼迷區嘞...唔知咁樣可行嗎?  
(隻係個人少少意見,有講錯, ...
k23bb 發表於 2009-7-11 03:38 PM
積分估波制會不會繼續進行
那要看看有沒有人接手打理

你這個提議十分好
我們會納入考慮範圍

謝謝你的意見
如再有 可以發表
其實...我都係得一句.... 太多新聞帖....花多眼亂...好post 沉得快.....

game 既話.... 暫時真係無咩idea....

但係可以每場開波前估下費sir 排咩陣... 曼聯人才濟濟... 費sir 心思又難捉摸.... 呵呵

評分次數

• tok

• HIDE

其實...我都係得一句.... 太多新聞帖....花多眼亂...好post 沉得快.....

game 既話.... 暫時真係無咩idea....

但係可以每場開波前估下費sir 排咩陣... 曼聯人才濟濟... 費sir 心思又難捉摸.... 呵呵 ...
onlineboi 發表於 2009-7-12 01:27 AM
太多主題帖方面的問題
版主都不斷討論怎樣解決
希望推行最有效的措施

如果你們不介意遊戲少
只要多討論 我也不介意的
反正獎金變品不是問題

你提議的遊戲
我們會好好考慮
多謝你

關於太多新聞帖
提議一個
每日由版主開一個''每天新聞樓''
比如標題''曼聯2009年7月12日新聞樓''
供會員post當日新聞
是否强逼性隨你地喜歡,或者在新聞樓內post新聞可加若干分
新聞樓內不可作討論性回復

每日開一個,然後關閉昨天嗰個
這樣應可大大减少整個版面充斥著新聞,以及舊新聞常被頂上ge情况
但壞處係减少會員討論ge機會
不過其實大多數新聞帖可供討論性亦吾高
如遇上新聞樓內有高討論性ge新聞
亦可分割出去成新主題
甘應可解決問題^^''

p.s.可能會增加你地工作量,但相信吾會比起e+每個帖分類高亮重得幾多

評分次數

• wlt1110

• HIDE

✔ ✘吊詭..
關於太多新聞帖
提議一個
供會員post當日新聞

每日開一個 ...
~嘉~ 發表於 2009-7-12 05:08 AM
呢個提議都唔錯
但會員點對該新聞發表意見?

關於太多新聞帖
提議一個
供會員post當日新聞

每日開一個 ...
~嘉~ 發表於 2009-7-12 05:08 AM
其實提議也不錯...但是又大大減少了討論性....好難取捨.....  

這個問題真的比較難解決...

最慘就係無得開分版只係放新聞..
如果強制性叫出新聞帖既人要at least 討論下...or at least post 下感想... 會唔會好少少...

雖然我都不太like 強制性...但係好多新聞帖都係得一大段新聞...就算有會員討論都無人理...

太多post 根本好多人都唔會睇... 出完post 就閃...

d 個只不過係最壞打算... 又可以過濾d無用post... 又可以增加討論性..

小弟提議一個...大家討論下...

評分次數

• HIDE

- 不要发无意义、无内容或是只有一句话主题的帖子,不要重复发相同或相近内容的帖子,凡是类似的主题帖,将只保留发布时间最早的那一个。否则作删除或是锁贴、沉底处理。
- 所有的转会新闻请在新闻最后标明来源和出处.
-
凡是四天之前的新闻,无论是新发布的还是四天之前发布的,一律锁定以免影响大家浏览最新的消息。比如说26号的消息,30号就将锁定沉底,希望大家理解。
- 不允许在很多不同的主题发表同样的帖子[例如:同时在几个帖子发表“谢谢分享”]
- 不允许给曼联球员取偏低性质的外号[弗莱彻=废柴、萨哈=黑鬼]
- 不允许回帖内容简短无意义[例如:支持、不错、谢谢、顶一下等]

这些可以接受吗?
很多时候大家发贴都是为了赚起积分,或许把发贴改成零分,由版主自行评分比较好。

評分次數

• HIDE

很多时候大家发贴都是为了赚起积分,或许把发贴改成零分,由版主自行评分比较好。
nikotina 發表於 2009-7-13 07:07 PM
这个idea不错。。。。。。。。。
估波比賽提議:

本金﹕ $10﹐000
每場總投注﹕ 最少$500﹐ 最多$1﹐000
項目(每場最多投注3個項目﹐以$100為單位)﹕
主場 平手 客場
讓球盤
波膽
入球上下盤
首名入球

每場比賽前開新帖﹐ 公佈賠率﹐ 接受投注至Kick Off。

結算: 每月/全年

可行嗎?

評分次數

• HIDE

如果強制性叫出新聞帖既人要at least 討論下...or at least post 下感想... 會唔會好少少...

雖然我都不太like 強制性...但係好多新聞帖都係得一大段新聞...就算有會員討論都無人理...

太多post 根本好多人都唔會 ...
onlineboi 發表於 2009-7-12 02:15 PM
強制就不用啦
我們都想你們能自願

除非是有必要進行強行管制
如灌水的 否則不會逼你們做
估波比賽提議:

本金﹕ $10﹐000
每場總投注﹕ 最少$500﹐ 最多$1﹐000
項目(每場最多投注3個項目﹐以$100為單位)﹕
主場 平手 客場
讓球盤
波膽
入球上下盤
首名入球

每場比賽前開新帖﹐ 公佈賠率﹐ 接受投注至Kic ...
ice_cap 發表於 2009-7-16 11:59 PM
你令我啟發了一個新遊戲
不錯不錯  我們會考慮可行性