返回列表 回復 發帖

龍貓全家福

它們真的很cute!請問龍貓是不是只得一種色的呢﹖

評分次數

• dxb

尾個張連鐵都唔放過!多謝分享!

評分次數

• dxb

它們真的很cute!請問龍貓是不是只得一種色的呢﹖
maye2328 發表於 2009-8-13 04:13 AM
最普遍嘅顏色通常都係灰色、白色、黑色、灰棕色同米色
呢種色我唔鍾意.....都係鍾意米色多d........不過都好可愛啦

評分次數

• dxb

好恶心啊,黑黑的,看起来像老鼠

評分次數

• dxb

好恶心啊,黑黑的,看起来像老鼠
Shadowkail 發表於 2009-8-14 04:11 PM
所以我都係鍾意米白色嘅龍貓多d..
龙猫果样又几似老鼠,佢地係唔係同科o架?

評分次數

• dxb

龙猫果样又几似老鼠,佢地係唔係同科o架?
Eleng 發表於 2009-8-14 10:59 PM
俾小小資料您睇吖^^

龍貓又名粟鼠、毛絲鼠,洋名"Chinchilla"。屬齧齒科動物 ( Rodent Family )(即門牙會不斷生長,須利用東西磨牙的動物),牠們的近親是刺鼠(Agoutis),葵鼠(Guinea Pig)及豪豬(Porcupines)。
俾小小資料您睇吖^^

龍貓又名粟鼠、毛絲鼠,洋名"Chinchilla"。屬齧齒科動物 ( Rodent Family )(即門牙會不斷生長,須利用東西磨牙的動物),牠們的近親是刺鼠(Agoutis),葵鼠(Guinea Pig)及豪豬(Porcupines)。 ...
dxb 發表於 2009-8-15 12:20 AM
多谢版主咁详细嘅资料分享,有机会也请提供牠们的近亲照片让我们欣赏,TQ!

評分次數

• dxb

多谢版主咁详细嘅资料分享,有机会也请提供牠们的近亲照片让我们欣赏,TQ!
Eleng 發表於 2009-8-15 01:33 AM
謝謝您支持^^
果如揾到有佢哋近照嘅圖片一定和大家分享
Big rats for pets...
wa....they are soooo cute ar!!! thx for sharing

評分次數

• dxb

他們看起來很可愛.............但我不太喜歡他們的膚色...........

評分次數

• dxb