返回列表 回復 發帖
見好就收
! K: m$ }. h, _0 m2 e! }' Uwww2.tvboxnow.comTVB 續集死路一條
4 @. P8 S, _9 `8 C, b- l) Dwww2.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
公仔箱論壇- D2 [$ C, |: T- u) i! y* j
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
) Z5 V, \8 T. btvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
公仔箱論壇* G6 L+ F6 P) A! ^: F0 k
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳公仔箱論壇: f9 _  }* u% L0 c+ L! T8 K
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.www2.tvboxnow.com5 ]2 R. T# P" N
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
3 U( D/ ]' M4 v" Iwww2.tvboxnow.comDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
" W. Q1 N2 w3 g" j8 q+ q- N) J公仔箱論壇
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. i: A4 {2 w8 E8 \7 i& l
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
tvb now,tvbnow,bttvb4 G/ ~# x0 ~; [: [- u
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...公仔箱論壇$ c/ t: u) x% U9 v3 |
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! y- r7 w( L  O! C. T' N
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
5 k# c( E' M  Ytvb now,tvbnow,bttvbDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
/ K4 J7 w" h" O- w. utvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇" @8 \  D; M4 _+ ^& Y
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...tvb now,tvbnow,bttvb( R! g: m4 m) {! v2 R1 H! n8 j8 j
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
% I2 h1 L! [4 x  y+ e公仔箱論壇或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
8 d2 y' C4 q- F# @limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
  e( g. W# P% P% x$ i係呀,好橋呀。
tvb now,tvbnow,bttvb( V- b8 @& e. C" m$ F" }
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: D! D5 N" B. A2 {# N
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
, a. Y+ o4 F! |% @公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb8 I/ O+ F- F- q  S1 ~7 `
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

tvb now,tvbnow,bttvb- ]) R7 Y5 \: \# ~: K' ?
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
8 S& v. T0 r- ~& g6 h* V0 ntvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
' G, S* ^3 O4 K2 v" Kwww2.tvboxnow.com
0 w8 s9 J* t) ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
- n& s" I  S7 z+ \; Q4 ?7 j% D% V

" X9 ~1 ?' J$ g) [! o* X" k+ F公仔箱論壇許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.公仔箱論壇2 p" F+ f  H; [! K5 K
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
- m% g$ ~2 \, ^- Y
公仔箱論壇7 }) t' [( ]% v( s$ H! m* B: Y
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
0 P- A  C/ _6 N, U! ?oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
% b7 w" k; q2 h我諗唔會喇啩。