返回列表 回復 發帖
特首林鄭月娥今早(5日)召開記者會回應罷工,會上稱有人形容連月的示威活動為「玉石俱焚」的做法,會將香港推上不歸路。她又呼籲示威者不要要押上700多萬人的穩定生活,及香港的未來作賭注。

林鄭言論令泛民不滿, ...
goldmonk 發表於 2019-8-5 04:34 PM
火上加油
外星貓E生
死又有何难?
4461 發表於 2019-8-5 04:55 PM
未夠鐘到你,死左都有人救返
外星貓E生
废话我都知架啦,哎,解决唔到问题嘅
lhy92725 發表於 2019-8-5 04:54 PM
外面現在好混亂,到處封路,催淚彈不停放
外星貓E生
老實講,靠大陸班盲目購物嘅旅遊者來繁榮
長遠來說其實係唔健康的,亦幫唔到呢個地方提升旅遊地位
只會令人覺得呢個地方越來越擁擠同討厭
lhy92725 發表於 2019-8-5 10:29 PM
你說得對唔係有錢都唔賺,係真好難頂。

評分次數

• goldmonk

外星貓E生
我自己落香港行下,買D野都已經覺得好唔舒適了,何況當地人感受
講到尾,就係人嘅質素問題,教育啊,永遠嘅痛
lhy92725 發表於 2019-8-5 10:50 PM
又唔係個個都咁無文化嘅,有D都好有禮貌,起碼能態度不是暴發戶咀臉

評分次數

• manyiu

• goldmonk

外星貓E生
貓姐都可以是香港貓了
外星貓E生
多你一個唔多
外星貓E生
一日百五個,都來左幾十萬啦!有部份遊行的人都是新來的未試過咁自由
外星貓E生
你落來一日半日唔好玩呀返去有危險架
外星貓E生
猫猫,晚安啦~
dicksonkhan 發表於 2019-8-6 09:11 PM
小白咁夜出現
外星貓E生
貓E 是不是你朋友?

?_nc_cat=110&_nc_oc=AQmu0_n8rSJCFwPl6cOOT2WgAHYxFTI4mdM0lRXN8hZg3CdUeGS3Beg9QlNjRFk- ...
BeiDouChef 發表於 2019-8-6 09:47 PM
是你的朋友貓窮到無朋友了
外星貓E生
https://scontent.fmkz1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67916030_2609099549173679_1579693506954264576_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_oc=AQkRPIc8yPrcEkLAo7znUOdPyw-HyfTY4r61n0WlZJ4w_Cw4E_rTBDzMbgqJcnJYcqI&_nc_ht=scontent ...
BeiDouChef 發表於 2019-8-6 09:48 PM
個樣咁囂張,話唔係殺人犯都無人信
外星貓E生
金爺去左西藏
外星貓E生
換埋骨頭就可以去
外星貓E生
揾食艰难无时间
大啦叭 發表於 2019-8-7 08:25 PM
你不是退休了嗎想休而不退?
外星貓E生